Hvad kan jeg hjælpe med/behandlinger

Hvad er Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), Auriculoterapi og Posturologi


Traditionel Kinesisk Medicin:

Er et omfattende behandlingssystem med en historie der går flere tusinde år tilbage i tiden.

Systemet omfatter blandt andet behandlingsformer som:


- Akupunktur

- Brug af moxa

- Massage

- Cupping

- Gua Sha

- urtebehandling

- diæt


Til grund for TCM ligger et kompleks tankesæt, hvor opfattelsen af sundhed og sygdom er anderledes end den vi gør i vesten.

Ifølge dette tankesæt gælder det om at opretholde balance. Så længe kroppen er i balance er den sund, dette gælder både fysisk og psykisk, da man i TCM ikke deler de to fra hinanden, men ser det som en helhed.

Risikoen for sygdom opstår, hvis krop eller psyke kommer i ubalance.


TCM ser sygdom som noget der udspringer af den generelle tilstand i kroppen, derfor behandler TCM hele kroppen og ikke kun den sygdomsramte del.


Øreakupunktur/Auriculoterapi

 Auriculoterapi har sin oprindelse i 1950’ernes Frankrig.

Lægen Paul Nogier fra byen Lyon i Frankrig, fandt efter mange års studier ud af, at øret afspejler hele kroppen og dens organer.

Når man ser øret, skal man forestille sig et barn, som ligger i fosterstilling med hovedet nedad, parat til at blive født.


Øreakupunktur er en effektiv behandlingsform til alle ubalancer i kroppen og kan behandle samme problemstillinger som traditionel kinesisk medicin.

Øreakupunktur er en hurtigvirkende behandlingsform.

Øreakupunktur sætter kroppen i stand til at helbrede sig selv.


Posturologi:

Mange smerter kan henføres til vores gang og kropsholdning. En forkert kropsstilling kan medføre, at vi får fysiske smerter i f.eks. ryggen eller nakken eller endda psykiske problemer.

Ifølge posturologi er den hyppigste årsag til kroniske, vedvarende eller tilbagevendende smerter, skævheder i kroppen.

Meget kan afhjælpes ved motion og udstrækning, men problemerne kan også bunde i gamle skader såsom brud, piskesmæld eller spændinger.


Forudsat at du ikke har været udsat for en læsion eller varig skade, består “uforklarlige” smerter ifølge posturologi ofte i, at der er en fejlstilling imellem kroppens knogler og led, som skyldes asymmetriske spændinger i kroppens muskler.

De muskulært betingede smerter kan en posturologisk behandling ofte rette op på.
Ca. 80 % af alle smerter i hoved, ryg, baller og ben stammer ifølge posturologi fra en sådan asymmetrisk muskelspænding, hvor f.eks. rygmusklerne i højre side af kroppen er mere spændte end i venstre side.

En sådan skævhed vil medføre, at rygsøjlens hvirvler kommer til at stå skævt i forhold til hinanden, og personen får med tiden smerter.


For at rette op på skævheder i kroppen bruger jeg bl.a. Auriculo terapi/øreakupunktur.


Ved første konsultation forsøger vi sammen at finde frem til årsagen til problemet. Dvs. jeg stiller dig en del afklarende spørgsmål, og så tester jeg din kropsholdning på forskellig vis.

Ud fra din historie, spørgsmålene og testene finder jeg ud af, hvilken del af det posturologiske system, der er udfordret.


Eksempler på fokusområder


- Er din kropsholdning skæv, set ud fra skuldre og hofter?

- Forstyrrer dine eventuelle briller eller din kæbe din stilling
Læs mere om alt hvad akupunktur/auriculo kan hjækpe på:


World Health Organisation (WHO) har udarbejdet en liste over alle de sygdomme/symptomer som akupunktur har gavnlig virkning på, klik på linket for at læse mere:

Herunder kan du læse mere om de metoder jeg anvender:


Akupunktur:


Akupunktur virker ved, at tynde sterile engengsnåle, føres ind i udvalgte akupunkturpunkter, hvor de påvirker energien i punktet (QI), herved stimulere de kroppen til igen at genoprette balance.

Hvert enkelt akupunkturpunkt har forbindelse til kroppens meridianer som igen er forbundet til vores organer.

Sygdomme (ubalancer) opstår når energien (QI) er blokeret i meridianerne eller organerne, derved skaber de ubalancer, ved hjælp af nålene skabes der atter balance i kroppen.

Derfor kan man via akupunktur behandle mange lidelser.

Akupunktur kan blandt andet hjælpe med:


- alle former for smerter

- hovedepine og migræne

- frossen skulder og tennisalbue

- allergi / eksem

- mave og tarmlidelser

- søvnproblemer, med mere.

Moxa:


Moxa er asiatisk gråbynke, som bruges til at varme/blødgøre vævet og øge blodcirkulationen i akupunkturpunkter og på bestemte steder/områder af kroppen.

Der findes mange måder at bruge Moxa på, det kan være direkte på huden, påsat akupunkturnåle, på skiver af ingefær, på salt, indirekte hen over huden, i en Moxa kasse, eller på anden måde.

Ved afbrænding giver Moxa en kraftig gennemtrængende varme, som tilfører kroppen energi. Varmen bruges terapeutisk ved en lang række lidelser.

El-akupunktur:


Ved El-akupunktur sættes små elektroder på akupunkturnålene, efter de er ført ind i akupunkturpunktet. Der sendes en svag strøm gennem nålene, det gør at muskler begynder at trække sig sammen hvilket gavner blodgennemstrømningen, det får efterfølgende musklerne til at slappe af.

Det er en effektiv behandlingsmetode, både til kroniske og akutte ubalancer.

Auriculoterapi/øreakupunktur og Posturologi:


Øret er et mikrosystem, hvor specifikke områder/funktioner i kroppen er afspejlet i/på øret. Systemet blev udviklet af den franske læge Paul Nogier, som i 1996 blev indstillet til Nobel prisen i medicin for sine opdagelser.

Alle ubalancer kan behandles med denne metode, enten ved at bruge midlertidige nåle (som ved kropsakupunktur) eller ved at bruge nåle der sidder i op til 2 uger og falder ud af sig selv.

Ved brug af nåle som bliver siddende, vil der være en større stimulering af punktet.

Cupping:


Cupping kaldes også vakuumterapi, da effekten af behandlingen kommer ved at man skaber et undertyk inde i cuppen, så blod tvinges til området og det underlæggende væv løftes.

Cupping har været anvendt i det meste af verden i mange hundrede år.

De fleste syntes cupping er behageligt og metoden kan anvendes til mange forskellige ubalancer/problemer, blandt andet:

- afspænding af muskler

- fjerne ødemer

- massage af bindevævet

- styrkelse af kredsløbet


Efter behandlingen kan man opleve ømhed i huden og ofte får man mærker på huden, dette forsvinder efter nogle dage.

Gua Sha:


Gua Sha er en teknik hvor olie smørres på huden og derefter skrabes/gnides huden med redskaber, som traditionelt er lavet af sten eller horn.

Teknikken øger blodcirkulationen i området og skaber en reaktion der har en positiv indvirkning på immunforsvaret. man vil ofte opleve øjeblikkelig lindring af blandt andet smerter og stivhed i muskler.


Efter behandlingen kan man opleve ømhed i huden og ofte får man mærker på huden, dette forsvinder efter nogle dage.

NADA:


Jeg er Certificeret NADA-behandler.


NADA står for National Acupuncture Detoxification Association og er en standardiseret øreakupunktur-metode, som blev udviklet på Lincoln Hospital I New York i begyndelsen af 70´erne.

Metoden er velkendt verden over og anvendes blandt andet på psykiatriske hospitaler og misbrugscentre.

Amerikanske undersøgelser tyder på at metoden i visse tilfælde har lige så god virkning på børn med ADHD som bruges af centralstimulerende medicin.

Det er en non verbal behandlingsmetode, så hvis man ikke ønsker at snakke er det ikke nødvendigt.

Når nålene er sat i ørene, sidder man stille og roligt i 45 minutter.


NADA bruges blandt andet til:

- Nedtrapning af medicin

- Rygestop

- Angst og depression

- Søvnforstyrrelser

- Stress

- Akut krisehjælp

- ADHD


Se mere på: